Fantastičan preokret hrvatskog para, iz izgubljene pozicije do velike pobjede!

Marin Čilić i Ivan Dodig donijeli su Hrvatskoj drugi bod u Davis Cup dvoboju protiv Kanade. U dramatičnom dvoboju parova protiv Daniela Nestora i Vaseka Pospisila upisali su pobjedu u pet setoba…

Sredinom trećeg seta Hrvatska je bila na rubu poraza. Kanađani su imali 2:0 u setovima i 4:1 u trećem, igrali su bolje i sigurnije, a Marinu Čiliću i Ivanu Dodigu bio je potreban samo jedan dobar gem da okrenu cijelu priču na svoju stranu.

Nakon što su napravili veliki preokret u trećem setu, podigli su igru i do kraja meča bili bolji protivnici te zasluženo slavili protiv Daniela Nestora i Vaseka Pospisila.

Nije dobro počelo, ulazak u meč bio je dosta loš, Kanađani su bili puno mirniji i precizniji, igrali su agresivno i koristili ukazane prilike. Osim toga dobro su servirali i Čilić i Dodig imali su vrlo malo šanse na reternu, a s druge strane svaki od naših igrača po jednom jke izgubio svoj početni udarac i Kanada je vrlo brzo došla do 5:1. Na servisu za set bilo je nešto problema, propustili su dvije set lopte i spašavali jednu break loptu, ali su sa 6:2 uzeli prvi set.

Ništa se nije promijenilo niti u drugom setu gdje su i dalje Čilić i Dodig bili uglavnom nemoćni na reternu, a Nestor i Pospisil igrali savršeno na mreži. Svaki volej imao im je smisla, bio je dobar i precizan te su uz nova dva breaka došli do drugog seta s glatkih 6:3.

U trećem setu Hrvatska je ušla u vrlo tešku poziciju. Imala je zaostatak 2-0 u setovima, Kanada je uz break vodila s 4:1, a onda je krenuo veliki preokret. Nestor i Pospisil nisu više mogli zadržati tako visoku razinu igre i Čilić i Dodig nanizali su pet gemova, uzeli treći set sa 6:4 i napunili se samopouzdanjem.

U četvrtom setu osjetilo se koliko su se podigli, odjednom su se uloge zamijenile i hrvatski par imao je puno više energije dok su Kanađani polako padali. Nakon propuštene prilike početkom seta, u završnici su Čilić i Dodig napravili break kod 5:5 i poslije toga mirno priveli set kraju na Dodigovom servisu.

Psihološki su Čilić i Dodig bili u puno boljem stanju, Kanađani su se držali još samo u početku petog seta gdje nakon 2:1 hrvatski par veže ponovno pet gemova i dolazi do velikog drugog boda!

Poraz u ovom meču značajno bi zakomplicirao cijelu priču protiv Kanađana, ovako je Hrvatska na pobjedu do prolaza u sljedeću rundu Davis Cupa. Ovo je hrvatskom paru osma uzastopna pobjeda u Davis Cupu, a Ivan Dodig i Marin Čilić u paru nisu izgubili još od davne 2013. godine.

Davis Cup

Hrvatska – Kanada 2:1 Marin Čilić/Ivan Dodig – Daniel Nestor/Vasek Pospisil 2:6, 3:6, 6:4, 7:5, 6:2

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *