Dodig prošao u drugo kolo Cincinnatija

U ranim jutarnjim satima okončana su dva meča prvog kola parova na ATP turniru u Cincinnatiju. Hrvatski tenisač Ivan Dodig u paru s Filipom Polašekom prošao je u drugo kolo, dok su od Nikole Mektića i Franka Škugora bolji bili Francuzi Pierre-Hugues Herbert i Nicolas Mahut.

Dodigu i Polašeku trebalo je manje od sat vremena da svladaju Davida Goffina i Huberta Hurkacza. U prvom setu s dva rana breaka natuknuli su u kojem smjeru će ići meč. S 1:6 osvojili su prvi set da bi već u trećem gemu nastavka došli do novog breaka. Pobjedu su potvrdili novim breakom u posljednjem gemu kojim su osvojili set s 3:6 i ušli u drugo kolo.

Mektić i Škugor imali su znatno teži posao i nažalost nisu uspjeli proći dalje. Prvi set bio je dosta miran jer su oba para dobro servirala i prilika je bilo izuzetno malo. Ipak, grešku Škugora i Mektića koriste francuski tenisači i u drugom gemu dolaze do breaka kojeg su sačuvali do kraja seta.

Nastavak je krenuo loše, hrvatski tenisači gube servis već u prvom gemu, ali ipak se uspijevaju odmah vratiti. Kako više nije bilo oduzimanja servisa, ušlo se u tie-breaku kojemu su Francuzi vodili s 5:3 i imali meč loptu. Ipak, Škugor i Mektić rade sjajan posao u završnici i sa 6:8 osvajaju 13. igru.

Posljednji set, tzv. produženi tie-break otišao je na stranu Francuza. Bolji su bili Herbert i Mahut, imali vodstvo od 7:6 i s dva mini breaka došli do tri meč lopte. Ipak, Škugor i Mektić rade sjajan preokret, dolaze do vodstva od 9:10 i meč lopte. Nažalost, Francuzi su se obranili i s 12:10 priveli meč kraju.

ATP Cincinnati, parovi, 1. kolo:
Herbert/Mahut (5) – Mektić/Škugor 6:3 (6)6:7 12:10
Goffin/Hurkacz – Dodig/Polašek 1:6 3:6

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *