Dodig poveo pa se raspao protiv Lajovića

Hrvatski tenisač Ivan Dodig oprostio se od nastupa u pojedinačnom dijelu ATP turnira u Indian Wellsu već u prvom kolu kvalifikacija. Bolji od Dodiga u tri seta bio je srpski tenisač Dušan Lajović…
Ivan Dodig neće nastupiti u glavnom ždrijebu turnira u Indian Wellsu nakon što je zaustavljen već u prvom kolu kvalifikacija. Imao je Dodig set prednosti, dobro je stajao sve do završnice drugog seta, a onda se neobjašnjivo raspao.
Iako se već u prvom setu Dodig borio s prvim servisom spašavao ga je visok postotak osvojenih poena na prvom, ali i drugom servisu. U ključnim trenucima bio je koncentriraniji od Dušana Lajovića, inače 106. igrača svijeta, dvaput je oduzeo servis srpskom tenisaču i sa 7:5 uzeo prvi set.
Do samog kraja drugog seta Dodig se dobro nosio s Lajovićem, obojica su imala problem s čuvanjem vlastitog servisa, ali nešto je bolji na svom bio hrvatski tenisač. No, onda se neobjašnjivo raspao u završnici druge dionice koja odlazi na stranu Srbina sa 7:5.

U trećem je setu samo jedan igrač bio na terenu, Dodig do kraja više nije osvojio niti jednu igru i prolaz dalje u kvalifikacijama zaslužuje Lajović s konačnih 5:7, 7:5, 6:0 nakon točno dva sata igre.
ATP Indian Wells, kvalifikacije, 1. kolo:
Dušan Lajović (SRB) – Ivan Dodig (HRV) 5:7, 7:5, 6:0

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *