Dodig i Melo ostali nadomak novog preokreta, nizozemsko-rumunjska kombinacija bolja u dva seta

Hrvatsko-brazilska kombinacija Dodig/Melo upisala je prvi poraz na završnom Mastersu u Londonu. Bolji su u dva seta bili Nizozemac Rojer i Rumunj Tecau sa 6:4, 7:6 (3).

Jedini hrvatski predstavnik na završnom Mastersu Ivan Dodig i njegov partner Marcelo Melo u drugom su nastupu u Londonu upisali prvi poraz. Nakon velikog preokreta koji su napravili u prvom kolu pobijedivši Francuze Herberta i Mahuta, ruku su morali stisnuti nizozemsko-rumunjskoj kombinaciji Rojer/Tecau.

Po mnogočemu je to bio sličan meč onom protiv Francuza. Sat vremena Dodig i Melo bili su u podređenom položaju, osvojili tek osam poena na returnu sve do servisa Rojera i Tecaua za meč. Tada su se Hrvat i Brazilac ukrcali u posljednji vagon za povratak, stigli do prve break-lopte koja je ujedno bila i meč-lopta za suparnike, a otišla je na stranu Dodiga i Mela.

 

U 13. igri drugog seta sreća im ipak nije bila naklonjena. Melo je načinio nekoliko pogrešaka kada se lomio rezultat, pa su tako Nizozemac i Rumunj i nakon drugog meča ostali na nuli u izgubljenim setovima čime su, dakako, potvrdili plasman u polufinale.

Prolazak tamo i u trećem uzastopnom pokušaju Dodigu i Melu neće garantirati ni pobjeda nad Poljakom Matkowskim i Srbinom Zimonjićem u slučaju da Herbert i Mahut svladaju Rojera i Tecaua čime bi na set-količnik te dvije kombinacije zauzele prva dva mjesta od kojih će prvo u polufinalu voditi na braću Bryan.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *