Clippersi svladali Lakerse, Zupcu mala minutaža

Nakon što su na otvaranju sezone Raptorsi svladali Pelicanse, došao je red na prvi čin bitke za Los Angeles koja će biti u središtu pažnje javnosti kroz cijelu sezonu. Prvu rundu su na “domaćem” parketu uzeli Clippersi, i to bez jedne od dviju velikih ljetnih akvizicija. Paul George i dalje se oporavlja od ozljede ramena, a i bez njega uspjeli su Clippersi doći do 112:102 pobjede.

Lakersi su u susret ušli bolje, a imali su i podršku s tribina Staples centra bez obzira na to što su nominalni domaćini bili Clippersi. Nakon četiri minute igre na semaforu je svijetlilo 13:2 za Lakerse, a onda se susret potpuno okrenuo ulaskom Loua Williamsa i Harrella. Nekako su Lakersi odolijevali naletima klupe Clippersa dok nisu krenule rotacije, a onda su Clippersi ubacili u brzinu više.

Vrlo raspoloženoj pick&roll Williams-Harrell kombinaciji koja uvijek iznova oduševljava u drugoj se četvrtini pridružio Kawhi Leonard koji očito nastavlja gdje je stao u finalu. Leonard je u drugoj četvrtini postigao 16 poena, klupa Clippersa je uništila rezerve Lakersa te goste samo Anthony Davis spašava od ogromnog zaostatka.

Nakon minus osam na poluvremenu Lakersi su se u trećoj četvrtini trgnuli. Iako su Clippersi vodili i 14 razlike, izlaskom LeBrona Jamesa na odmor opet se bude Davis i Danny Green te čine ogromnu 15:0 seriju na kraju treće dionice za izjednačenje 85:85.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *