Čitluk: Kamp „Dinamo u Hercegovini“ okupio 140 mladih nogometaš

Selektivni trening kamp „Dinamo u Hercegovini” kojeg u Čitluku organizira GNK Dinamo u suradnji s HNK Brotnjo okupio je danas 140 mladih nogometaša u Hotelu Brotnjo. Ovakav trening kamp predstavlja dugoročnu orijentaciju zagrebačkog kluba prema talentiranim igračima iz regije, a na današnjem druženju mladim igračima i njihovim roditeljima obratili su se Zoran Mamić, glavni trener GNK Dinamo, Salih Salihović, glavni koordinator za kampove Dinama u BiH, treneri Ivan Mijač i Robert Botunac, kao i Romeo Šapina, jedan od organizatora kampa i trener HNK Brotnjo.

 

– Moram reći da sam prilično uzbuđen. Nije lako govoriti pred ovakvim auditorijem, ali drago mi je da sam došao u Hercegovinu usprkos svim obavezama i ranom početku naših priprema. Znamo da Dinamo godinama dolazi u Hercegovinu. U Međugorje dolazimo na pripreme već godinama i ljubav koju Dinamo ovdje doživljava je nemjerljiva. Čast svima drugima, ali ljubav prema Dinamu u Hercegovini je nemjerljiva, zato vam još jednom hvala – rekao je Zoran Mamić obraćajući se mladim nogometašima i njihovim roditeljima.

Glavni trener Dinama mladim igračima je poručio da je važno da uživaju, budu zdravi, da se druže i upoznaju nove prijatelje te da se nada da će neke od njih u skoroj budućnosti vidjeti u GNK Dinamo, nakon čega se okupljenima obratio i Salih Salihović, glavni koordinator za kampove Dinama u BiH.

– Samo prisustvo Zorana Mamića danas ovdje pokazuje koliko su Dinamu bitni kampovi u BiH i prvi kamp u Hercegovini – rekao je Salihović i najavio pet dana intenzivnih treninga i izrazio želju da mladi nogometaši na terenu pokažu sve što su naučili u klubovima iz kojih dolaze.

Uz trenere iz GNK Dinamo prigodnim riječima okupljenim u Hotelu Brotnjo obratio se i Rome Šapina koji je kazao da je kamp u Čitluku velik događaj za cijelu regiju te da će rad s timom izvrsnih trenera biti jako koristan za daljnji napredak mladih nogometaša.

Važno je kazati da kamp „Dinamo u Hercegovini” uz selektivne procese nudi i proces opće sportske i vrhunske nogometne edukacije. Najbolje ocijenjeni igrači bit će pozvani na provjere u Nogometnu školu GNK Dinamo Zagreb, a svi selektirani igrači bit će uključeni u klupsku bazu podataka kako bi se kontinuirano pratio njihov razvoj kao igrača i sportaša.

– Dinamo već godinama radi kampove po BiH, ne samo tu već i po cijelom svijetu. Ovo je prvi baš u Hercegovini i drago mi je da sam danas ovdje jer svi znamo koliko navijača Dinama ima u Hercegovini i kakvu ljubav doživljavamo ovdje. Izuzetno sam sretan i ponosan da sam danas ovdje vidio više od stotinu djece s njihovim roditeljima i da s nestrpljenjem iščekuju prvi trening. Vjerujem da ćemo neke od njih uskoro vidjeti i u Zagrebu, isprva u Omladinskoj školi, ali u skoroj budućnosti i u prvoj momčadi – kazao je nakon druženja s mladim nogometašima u izjavi za novinare Zoran Mamić, te najavio da će Dinamo nastaviti raditi ovakve trening kampove u Hercegovini.

Inače, mladi nogometaši su danas odradili i prve treninge na stadionu Bare pod budnim okom trenera iz Zagreba i Hercegovine.

 

citluk.ba

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *