Čiliću ATP-evo priznanje, Del Potro slavio u Karlovićevoj kategoriji

Pri kraju teniske sezone, Marin Čilić bio je među nagrađenima u godišnjem odabiru najboljih na ATP Touru. Prvi hrvatski reket zaslužio je priznanje Arthura Ashea kojime se nagrađuje humanitarni rad.

Čilić je postao dobitnikom priznanja zbog dobrotvornog učinka vlastite fondacije koja pomaže mladima da im pri ruci bude mogućnost obrazovanja do koje bi teško došli vlastitim sredstvima.

 

Juan Martin Del Potro, koji će za dva tjedna biti u akciji igrajući za Argentinu protiv Hrvatske u finalu Svjetske skupine Davis Cupa, dobitnik je nagrade za povratnika godine. U istoj je kategoriji u konkurenciji za priznanje bio i Ivo Karlović.

Roger Federer zaslužio je dvije nagrade pri kraju godine u kojoj su mu ozljede bile značajna prepreka, često ga udaljujući od terena. Federer je već 12. put postao dobitnikom priznanja Stefana Edberga, kojim se nagrađuje sportski odnos i ‘fair-play’ na terenu i u karijeri. Pored toga, 14. godinu u nizu pripalo mu je i priznanje za najdražega tenisača na Touru među navijačima, koji sami odlučuju o toj nagradi.

Navijači su odabrali i najdraži par. Priznanje su zaslužila braća Bryan, Bob i Mike, koji su slavili 12. godinu zaredom.

Ivo Karlović

Karlović finalist u odabiru povratnika godine (fotografija: Peter Figura, Canada)

Francuz Lucas Pouille proglašen je igračem koji je najviše napredovao, dok se 19-godišnji Amerikanac Taylor Fritz može pohvaliti priznanjem za najveću zvijezdu sutrašnjice na Touru.

Magnus Norman proglašen je za najboljeg trenera godine, s nagradom za uspješnu suradnju sa Stanom Wawrinkom u sezoni koja se približila kraju. Mike Dickson iz britanskog lista Daily Mail zaslužio je priznanje za medijsko praćenje teniske sezone.

Dvije kategorije još su otvorene, a odluka o najboljima past će na terenu, na ATP Finalu u Londonu, koje počinje u nedjelju. Andy Murray i Novak Đoković borit će se za prvo mjesto na svijetu u singlu, dok će za titulu vodećeg svjetskog para na kraju sezone konkurirati francuski dvojac Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut i britansko-brazilska kombinacija Jamie Murray/Bruno Soares.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *