Čilićevo ugodno otvaranje u Švicarskoj, Južni bez puno šansi

Marin Čilić napravio je prvi ovotjedni korak na ATP turniru iz serije 500 u Baselu. Četvrtopostavljeni hrvatski adut je u prvom kolu na dvoranskoj tvrdoj podlozi u Švicarskoj trebao malo više od sat vremena za dolazak do 6:4 i 6:2 protiv 34-godišnjeg Rusa Mihaila Južnog, 51. na svijetu.

Marin je obavio najvažniji dio posla u ranoj fazi oba seta. U prvoj i drugoj dionici stekao je prednost ‘breakom’ u prvom gemu, a nakon toga više nije pustio Južnog natrag u igru. Rus je imao najbolju priliku za drugačiji ishod u završnoj fazi prvog seta. Došao je do ‘break’-lopte na Marinovu servisu kod vodstva od 5:4, no prvi hrvatski reket ostao je čvrst na servisu i nakon toga bio još uvjerljiviji u drugom setu.

 

Prolaskom na početnoj prepreci u Švicarskoj, vodeći hrvatski tenisač došao je do poravnanja u međusobnom omjeru s Južnim, protiv kojega sada ima 5-5. Marinu je ovo bila peta pobjeda u posljednjih šest njihovih susreta.

Čilićev sljedeći nastup dogodit će se u četvrtak u osmini finala, kada će dočekati boljeg iz startnog ogleda dvojice Španjolaca, Fernanda Verdasca i Pabla Carrena Buste, prošlotjednog pobjednika Moskve. Verdasco i Carreno Busta ići će jedan na drugoga u srijedu.

ATP Basel, prvo kolo:

Čilić (Hrvatska, 4) – Južni (Rusija) 6:4, 6:2

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *