Čilić razočarao i odmah se oprostio od turnira u Londonu

Puno se očekivalo od Čilićevog prelaska na travnatu podlogu, a na kraju je doživio veliko razočaranje. Protiv Australca Marinka Matosevica odigrao je loš meč, umjesto očekivane pobjede upisao je poraz i to lakše nego što je mogao i zamisliti.

Malo toga je polazilo Čiliću za rukom, kada je pokušavao biti agresivan dosta toga je promašivao, a i prvi servis je bio na tek 50 posto čime nije mogao doći do većeg broja besplatnih poena.

Matosevic nikada ranije nije svladao Čilića, u sva tri prijašnja susreta bilježio je poraze, no sada ga je dočekao. Razlog boljoj igri Matosevica je zasigurno i i bolja prilagođenost na podlogu jer je Matosevic ipak prošli tjedan igrao u Nottinghamu gdje je došao skroz do finala gdje je pak bolji bio Marcos Baghdatis.

 

Na ovom turniru Marin je prošle godine došao do finala gdje je poražen od Andyja Murraya, no ove godine stao je odmah na startu.

U oba seta bio je dovoljan po jedan break i to u svakom setu kod 2:2. U oba slučaja Marin je stizao odmah do 30:40 i prilike za povrat izgubljenog servisa, ali te jedine dvije break lopte u cijelom meču nije iskoristio.

Za prilagodbu na travnatu podlogu ostala mu jr kratko još konkurencija partova gdje je bio u igri s Brazilcem Andreom Saom s kojim je igrao protiv Nicka Monroea i Vaseka Pospišila. Meč je započeo još u ponedjeljak kada su Čilić i Sa uzeli prvi set sa 6:3 nakon čega je došlo do prekida zbog kiše. U nastavku je došlo do preokreta i američko-kanadska kombinacija slavila je 3:6, 6:4, 10-3.

ATP London, prvo kolo:

Marinko Matosevic (Australija) – Marin Čilić (Hrvatska, 9) 6:4, 6:4.

 

 

hrsport.net

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *