Čilić: “Želim sezonu završiti na što bolji način, odluka pada u Parizu”

Marin Čilić osvojio je turnir u Baselu i tako napravio veliki korak prema plasmanu na završni Masters u Londonu.

“Naravno da je to lijep osjećaj, bio je naporan, ali odličan tjedan u Baselu. Još mi više samopouzdanja daje činjenica da sam pod tim velikim pritiskom uspio odigrati svoj najbolji tenis. Uživao sam tokom tjedna, fokusirao se na svoju igru, išao meč po meč i razmišljao o protivniku protiv kojeg ću igrati. Nisam htio previše razmišljati o drugim stvarima. Pariz će donijeti konačnu odluku o svemu, a ja želim regularnu sezonu završiti na što bolji način. Nadam se da ću se uspjeti osvježiti sljedećih par dana i biti opet potpuno spreman u Parizu.”

 

Koje mjesto će ova titula dobiti u tvojoj karijeri i što misliš ukupno o svojoj igri?

“Ovo je moja prva titula na jednom od turnira 500 kategorije. Dodajem je naravno svim onim mojim drugim titulama uključujući Grand Slam i ovogodišnju masters pobjedu. Jednostavno mi pokazuje da sam na dobrom putu, igram vrlo dobar tenis. U meču sa Keijem imao sam mirnu glavu, bio pun energije i posebno pun motivacije. U takvim mečevima par loptica može puno odlučiti, zato sam bio fokusiran u kritičnim trenucima i mislim da je nivo moje igre bio jako visok.”

Marin je tijekom karijere pokazao da ima kvalitetu, ali nedostajala mu je konstantnost u nastupu.

“Jonas i ja pričali smo puno o tome i to je sigurno jedan detalj kojeg želimo poboljšati iduće godine, da jednostavno dignemo moj prosjek igre na nešto veći nivo. Teško je držati taj visoki nivo svaki tjedan i tokom cijele godine. Radimo na tome i to su sigurno dijelovi igre gdje se ja želim poboljšati. Možda je najbolji primjer jučerašnji meč protiv Zvereva. To su već mali znakovi da znam i u tim situacijama protiv igrača koji nisu možda u samom vrhu, ali igraju jako dobro, naći put do pobjede. To mi ujedno daje šansu da igram kako sam igrao danas, zato sam uvjeren da stvari idi u pravom smjeru.”

Ovo je bilo drugo finale protiv Nishikorija i druga pobjeda za Marina, ali ima već sedam poraza protiv njega.

“Pa izgleda da više volim s njim igrati u finalima. Ali i prošle godine smo igrali dva gusta meča, jedan u Washingtonu, drugi u Tokiju. U oba meča ja sam dobio prvi set, da bi na kraju ipak izgubio. Većina tih mečeva protiv Keija bila je jako tijesna pa tako i danas u drugom setu kojeg je i on mogao dobiti. Kei je jedan od teških protivnika i njegova konstantna igra ga čini jednim od najboljih na svijetu.”

Ono na čemu Marin mora raditi je igra na mreži i tu ima puno prostora za napredak.

“Mislim da je to dio igre kojeg mogu i moram najviše poboljšati. Mislim da s osnovne crte imam već jako dobru igru i radim dobre retultate. Jednostavno želim imati bolju igru na mreži da imam više opcija, posebno protiv igrača koji ne vole kada im netko izlazi često na mrežu. Nisam toliko loš na mreži, ali mislim da uvijek postoji dovoljno prostora da se neke stvari poboljšaju. Mislim da će rad s Jonasom i Ivanom donijeti moju igru na nivo gdje ja želim biti.”

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *