Čilić: “U nekim mečevima poslije US Opena suparnici su igrali riskantnije”

Suparnici na završnom Mastersu u Londonu, Marin Čilić i Novak Đoković, podijelili su svoja iskustva koja su proživjeli poslije osvajanja svojih prvih Grand Slam titula.

Novak Đoković 2008. je osvojio Australian Open s 20 godina, a sljedeći od sedam Grand Slam naslova čekao je tri godine i u Londonu je otkrio kako je proživljavao jako teške dane.

Marin Čilić slavio je na ovogodišnjem US Openu s 26 godina i sve se promijenilo, kaže najbolji hrvatski igrač:

“Osjećaj je sada drugačiji. U nekim mečevima poslije US Opena suparnici su igrali riskantnije, išli su na sve ili ništa. Nije se lako suočavati s tim iz meča u meč.”

 

Srbijanski tenisač sada u kolekciji ima sedam najvrjednijih naslova, no najteže mu je razdoblje bilo između prvog i drugog, rekao je:

“Mučile su me razne sumnje u godinama poslije prvog Grand Slama. Uglavnom zbog toga što sam izgubio većinu međusobnih ogleda s najvećim rivalima, Rogerom Federerom i Rafom Nadalom.”

“Mislim da sam 2010. dotaknuo dno, ali uz pomoć ljudi kojima sam bio okružen, obitelji i moje ekipe, uspio sam povratiti mentalnu snagu i motivaciju za još naporniji rad i naučio biti strpljiv.”

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *