Čilić: “Probudio sam se s jakim bolovima, trebao mi je set da se zagrijem”

Najgore što se može igraču dogoditi je da se na dan važnog meča probudi s bolovima. To se dogodilo Marinu Čiliću uoči susreta s Andreasom Haider-Maurerom, no unatoč tome Čilić je uspio slaviti.

“Sretan sam što sam ponovno u trećem kolu Wimbledona. Ovo je bio vrlo neugodan dan za mene, probudio sam se s jakim bolovima u vratu i bio sam potpuno ukočen. Na zagrijavanju nisam mogao uopće servirati tako da sam na početku meča imao velikih problema s vratom i uopće okretanjem glave. Kasnije kada sam se zagrijao, bol je popustila, trebao je jedan set da se stanje popravi i uspio sam uspostaviti kontrolu nad mečom na visokoj razini.”

 

Marin je zadovoljan razinom igre koju prikazuje i nada se da će se u četvrtak uspjeti u potpunosti odmoriti i oporaviti.

“Mislim da sam oba meča odigrao jako dobro u svim segmentima. Osjećam odlično lopticu i mislim da se mogu nadati odličnom rezultatu. Bit ću spreman za te velike mečeve, sutra je slobodan dan koji ću iskoristiti za oporavak i da se vrat opusti te se nadam da ću u petak ponovno biti na 100 posto.”

Sljedeći protivnik je Tomaš Berdych kojeg Čilić poznaje jako dobro i zna kako protiv njega treba igrati.

“Igram protiv Berdycha s kojim sam igrao prošle godine u Queen’su. Recept je jednostavan, s njim nemam što tražiti u defenzivnoj igri, moram koristiti i najmanju šansu za napad. Kada preuzme kontrolu, onda ga je nemoguće pobijediti, ima nevjerojatne udarce i može napraviti winner iz svake situacije. Morat ću jako dobro servirati i nadam se da će biti sreće u ključnim trenucima te da ću proći u sljedeće kolo.”

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *