Čilić: “Očekujem veliki napredak u 2015. godini, želim stalno biti na visokoj razini”

Marin Čilić odnio je titulu najboljeg sportaša Hrvatske u 2014. godini. U dolazećoj 2015. godini očekuje još veći napredak i vjeruje da će upravo ta godina biti njegova…

Iza Marina Čilića najbolja je godina u karijeri. Naravno, šlag je osvajanje US Opena što mu je otvorilo vrata same teniske elite. Za sljedeću godinu postavlja si visoke ciljeve i očekuje još bolje rezultate.

“Od sebe očekujem veliki napredak. U zadnjih godinu i pol posvećivao sam više vremena nekim sitnicama, neke druge stvari prepuštao sam drugim ljudima, no sve se još može poboljšati. Bilo bi mi drago da uz sebe imam stalnog fizioterapeuta jer želim stalno biti na visokoj razini.

Vjerujem da će sljedeća godina biti još bolja i sada nakon osvajanja US Opena bolje znam što me očekuje na Grand Slamu i kako se trebam pripremati. Puno mi je to podiglo samopouzdanje, a najvažnije je što znam da svojim najboljim tenisom mogu pobijediti svakoga”, kaže Čilić za Sportske novosti.

U 2015. godini očekuje ga i Davis kup dvoboj protiv Srbije u kojem će na drugoj strani biti Novak Đoković i Nenad Zimonjić.

“Razgovarali smo nešto malo o tom susretu, Novak kaže da će igrati i znači očekujemo Srbiju u najjačem sastavu. Mi tek rastemo i s Bornom Ćorićem i Marinom Draganjom u budućnosti ćemo biti sposobni osvojiti Davis kup. Srbija u gostima nije lagan ždrijeb, ali sve je otvoreno.”.

Nagrada za sportaša godine puno mu znači.

“Hvala svima na glasovima, to je lijepa nagrada koja je zaokružila ovu godinu. Vrh je bio osvajanje US Opena, ali osvojio sam još tri turnira, igrao četvrtfinale Wimbledona, bio na Mastersu u Londonu i vratio se među 10 i s reprezentacijom u Svjetsku skupinu. Ponosan sam jer mislim da je ovo jedno od najvećih priznanja koje sam dobio. Otkako sam počeo dobro igrati, razmišljao sam što moram napraviti da bih došao do ove titule. To je u Hrvatskoj vrlo teško jer smo prepuni odličnih sportaša”, dodaje Čilić.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *