Čilić osvojio Moskvu!

Nakon što je jučer prvi put u osam polufinalnih pokušaja došao do finala u 2015. godini, Marin Čilić osvojio je svoj prvi ATP naslov ove sezone i 14. ukupno u karijeri. U reprizi prošlogišnjeg finala Kremlin kupa u Moskvi Čilić je sa 6:4, 6:4 za sat i 29 minuta igre nadvisio drugog nositelja, Španjolca Roberta Bautistu Aguta s po jednim breakom u svakom setu. Svoj zadnji naslov osvojio je hrvatski tenisač prošle godine u Moskvi.

Čilić je protiv Bautiste Aguta bio klinički precizan, imao je samo dvije break lopte u meču i obje je iskoristio. U prvom setu je oduzeo servis Španjolcu kod 3:2, a u drugome kod 2:2, dok je sve četiri Španjolčve prilike za break obranio.

 

Marin je imao devet as-servisa u meču na Olimpijskoj dvorani u Moskvi, a trijumfom je ostao i u utrci za završni ATP masters jer je s 13. sada skočio na 11. poziciju na ATP ljestvici. Pobjeda u ruskoj prijestolnici donijela mu je 127 tisuća dolara nagrade i 250 ATP bodova.

Međugorac je ujedno osvojio treću hrvatsku titulu u Moskvi, na turniru osnovanom 1990. godine 1996. je slavio Goran Ivanišević, a prošle godine Čilić.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *