Čilić ne želi US Open bez navijača: ‘Imam osjećaj da će to izgledati kao trening mečevi’

Marin Čilić protivnik je igranja US Opena bez prisustva navijača. Čilić smatra kako takvo što nema smisla i da osvajanje turnira u takvoj situaciji ne bi imalo potrebnu težinu.

“Imam osjećaj da će to izgledati kao trening mečevi. Uvijek će biti u narednim godinama ‘to je onaj koji je osvojio US Open bez navijača’. Mislim da neće imati neku posebnu težinu, ne smatram to najboljim scenarijem”, tvrdi Čilić.

“Teniska sezona je drugačija od nogometne ili košarkaške. Oni moraju završiti sezonu jer to utječe i na izglede sljedeće sezone. U tenisu ako i počnemo u prosincu ili siječnju, neće se puno toga promijeniti. Ne vjerujem kako će biti turnira bez navijača. Kompletan Tour ovisi o sponzorima i ljudima koji dolaze na turnire. Sponzori investiraju novac jer ljudi dolaze gledati tenis i te igrače.”

Čilić se trenutno nalazi u Hrvatskoj, na dubrovačkom području, gdje ima privilegiju da mu je jedan teren stalno na raspolaganju i može trenirati.

“Poznajem čovjeka koji ima nekoliko teniskih terena i dao mi je ključeve jednog pa sam mogao s trenerom raditi. Vjerujem da kada se situacija smiri da će biti dovoljno vremena za sve za pripremiti se, a nadam se da ću biti ipak bolji.”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *