Čilić nakon pobjede protiv Nadala: “Odigrao sam blizu svog najboljeg tenisa”

Čilić je u ekshibicijskom meču u Londonu slavio protiv Nadala sa 6:3, 6:3, odigrao je vrlo dobar meč i malo je griješio. Nakon velikih problema u zadnje vrijeme, mogao je napokon biti zadovoljan.

“Dobar je ispit igrati protiv Rafe i to ne gledati stalno rezultat već se usredotočiti na ono na terenu. Igrao sam stvarno jako dobro, servirao fantastično i dobro se kretao. Nisam napravio puno pogrešaka i to me posebno veseli. Jednostavno sam se jako dobro osjećao”, istaknuo je Čilić.

Ovakva pobjeda, bez obzira što je riječ o ekshibiciji, puno znači za samopouzdanje.

“Ovo me definitivno puni samopouzdanjem i pokazuje da sam na dobrom putu. Nadam se da ću ovako i nastaviti i da u narednim tjednima neću imati toliko uspona i padova.”

Čilić je ovaj meč iskoristio kako bi isprobao neke stvari i zaigrao malo riskantnije i to mu se na kraju isplatilo.

“Ovakvi mečevi su dobar ispit da isprobate kako se neke stvari odvijaju u mečevima i da još malo poradite na svojoj igri. Neke stvari možda nećete napraviti u mečevima, možda nećete biti toliko agresivni, uzimati udarce malo ranije, uži korak dublje u teren na reternu…”

“Te stvari su dobro funkcionirale u ovom meču i tako sam stvarao dodatni pritisak na Nadala. Bilo je to za njega malo iznenađenje, a ja sam odigrao blizu svog najboljeg tenisa. Kada igram tako, onda malo toga može krenuti krivim smjerom.”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *