Čilić na Matu Delića, Dodig i Karlović blizu jedan drugome

Već po običaju, u podnevnom terminu dva dana prije početka glavnog turnira održan je ždrijeb PBZ Zagreb Indoorsa, koji se ove godine održava deveti puta. Iz hrvatskog kuta gledanja, ispalo je prilično zanimljivo. Marin Čilić će se u prvom kolu sresti s Matom Delićem, vlasnikom pozivnice, a u istoj četvrtini ždrijeba su i Ivan Dodig i Ivo Karlović, koji mogu jedan na drugoga u osmini finala…

Ivan Dodig, Marin Čilić i Ivo Karlović, vodeći hrvatski aduti na ovogodišnjem PBZ Zagreb Indoorsu, doznali su kakav ih put čeka idućeg tjedna u Domu sportova u glavnom hrvatskom gradu. Uz vodeći trolist, u ždrijebu su bila još trojica domaćih predstavnika s pozivnicama, Ante Pavić, Borna Ćorić i Mate Delić, a već sada znamo da će u osmini finala biti barem dvojica Hrvata.

 

Kao četvrti nositelj, Ivan Dodig je slobodan na startu turnira, dok će se branitelj naslova Marin Čilić i 20-godišnji Mate Delić u međusobnom susretu boriti za svoje mjesto među posljednjih 16. Bit će to prvi put da petopostavljeni Čilić i vlasnik pozivnice Delić idu jedan na drugoga na Touru.

U prvom kolu dogodit će se jedan hrvatski dvoboj, a postoji mogućnost da u osmini finala bude još jedan. Dodig će među posljednjih 16 dočekati boljeg iz ogleda Ive Karlovića i Nijemca Daniela Brandsa, koji su se dosad dvaput sastajali na ATP turnirima, s po jednom pobjedom na svakoj strani. Karlo je slavio sa 7:6(8) i 7:6(6) prije četiri sezone u osmini finala Delray Beacha, dok je 26-godišnji njemački tenisač uzvratio prije tri godine upravo na zagrebačkom Indoorsu, kada je u prvom kolu prošao sa 7:5, 6:7(3) i 7:6(1).

Ivan Ljubičić: “Definitivno je zanimljivo vidjeti donji srednji dio ždrijeba, tu su Marin, Mate, Ivo i Ivan. Nadam se da će barem jedan od naših doći do polufinala, bila bi tragedija da se to ne dogodi.”

“Što se tiče kvalifikanata, moje je iskustvo da to nije lak ždrijeb jer igrač iz kvalifikacija iza sebe ima već tri meča. Nadam se da će se nastaviti dobra tradicija s hrvatskim tenisačima u Zagrebu.”

Najbolji u trolistu u kojem su Dodig, Karlović i Brands će u četvrtfinalu ići na igrača koji prođe osminu ždrijeba s Čilićem i Delićem. Pobjednik hrvatskog dvoboja u prvom kolu će se među posljednjih 16 sresti s jačim iz ogleda Srbina Dušana Lajovića i kvalifikanta.

“Malo smo se šalili na izvlačenju, ali nije nam baš bilo potpuno do šale”, osvrnuo se direktor turnira Branimir Horvat na dio ždrijeba s četvoricom Hrvata: “Osobno sam htio da situacija bude takva da naši baš nisu zajedno, ali s izuzetkom Čilića i Delića, barem smo izbjegli prvo kolo, što smo pogotovo željeli.”

“Imali smo dosta otkaza, ali imamo dosta dobrih igrača. Sve u svemu, zadovoljan sam”, dodao je Horvat.

Borna Ćorić i Ante Pavić, preostala dvojica Hrvata s pozivnicama, još ne znaju svoje startne suparnike. Sudjelujući u izvlačenju parova, Goran Ivanišević spojio je Ćorića s tenisačem iz kvalifikacija, a s kvalifikantom će se u prvom kolu sresti i Pavić.

 

hrsport.net

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *