Čilić: “Moj cilj ostaje isti, postati svjetski broj jedan”

Marin Čilić odradio je vrlo dobar meč protiv Rogera Federera, ali loš ulazak u peti set ostavio ga je bez pobjede. Na kraju je Federer došao do 20. naslova na Grand Slam turnirima, a Čilić se morao zadovoljiti dobrim dojmom i dobra dva tjedna… 

“Malo sam razočaran što je i normalno nakon velike borbe u pet setova. Uspio sam se vratiti u meč, u četvrtom setu puno samopouzdanja dao mi je gem kod 3:2 kada sam uspio na njegov servis doći do poravnanja, tu sam počeo igrati sjajan tenis. Ključan je bio početak petog seta, tu sam izgubio svoj servis gem, zatim propustio neke prilike i meč mi je pobjegao iz ruke. Međutim jako sam zadovoljan. Zatvaranje krova? Nije bilo najjednostavnije i trebao sam se prilagoditi na nove uvjete i zato sa imao nešto teži ulazak u meč.”

Čilić se nije htio vaditi na zatvaranje krova što su brojni stručnjaci protumačili kao prednost za Federera i izlaženje Švicarcu u susret.

“Nisu me pitali što mislim o tome, samo su rekli da razmišljaju o takvoj odluci i da će konačnu odluku donijeti neposredno prije meča. Nije mi to bilo toliko važno iako su uvjeti dosta različiti. Kada s 38 stupnjeva dođete na 23, jasno da vam treba vremena. Ne zamaram se time je li to pomoglo Rogeru, gledam samo svoju igru. Mislim da sam imao sjajna dva tjedna, napredovao puno, imao teške mečeve i lijepe pobjede, jako sam zadovoljan.”

“Mislim da je kod Rogera presudna ta strast i želja za natjecanjem. Sjajno je pripremljen i fizički i mentalno, spreman naporno raditi i napredovati. Znamo da je na najvišoj razini i svestran igrač.”

Marin Čilić ne krije svoj veliki cilj, a to je doći do prvog mjesta na ATP ljestvici.

“Moj cilj je doći do broja jedan, za to radim i treniram. Zadnjih godinu-dvije jako sam napredovao, prošle sezone na svim razinama, a osjećam da sam i u zadnjih nekoliko mjeseci upisao veliki napredak. Svladao sam Rafu, igrao ravnopravno s Rogerom, sve mi to daje veliko samopouzdanje za budućnost. Treće mjesto je velika stvar, znajući da sam odmah iza Rafe i Rogera. Znam da sam napredovao i da još uvijek napredujem te vjerujem da su velike stvari ispred mene.”

I meč protiv Federera i protiv Nadala Čilić je odradio vrlo dobro, u nekom stvarima bolje je igrao protiv jednog, a u nekim protiv drugog.

“To su dva potpuno različita dvoboja. Protiv Rafe sam bolje servirao, ovdje sam trebao više vremena da uhvatim ritam na servisu. Roger servira bolje od Rafe i zato nisam imao dovoljno prilika na reternu. No bilo je dobrih stvari i u ovom meču.”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *