Čilić imao sve, ali slomio se protiv Nadala i ostao bez Mastersa

Marin Čilić propustio je veliku priliku pobijediti Rafaela Nadala na ATP turniru u Baselu. Izgubio je 6:4, 4:6, 3:6 za dva sata i 15 minuta igre te ostao bez polufinala i teoretske šanse za plasman na Masters u Londonu,prenosi Večernji list.

Imao je naš najbolji tenisač sve u svojim rukama, prvi set osvojio je sjajnom igrom, potom u drugom odmah oduzima Španjolcu servis i kao da se toga prestrašio. Umjesto da nastavi s koncentriranom i vrlo dobrom igrom, pokleknuo je pod pritiskom i Nadal sve okreće u svoju korist. Nije mu ni bilo toliko teško jer Čilić je imao nevjerojatnih sedam dvostrukih pogrešaka, što je nedopustivo i na mnogo nižim razinama od ove najviše.

 

U trećem setu samo je trebalo odraditi posao protiv vidno pokleknulog Čilića. Odmah na njegovu početku Nadal osvaja servis našeg tenisača, čuva marljivo svoj i na samom kraju kod 5:3 čini završni pritisak za slavlje i polufinale turnira, u kojem ga čeka Richard Gasquet, Francuz koji je ranije danas pobijedio Ivu Karlovića 6:4, 6:7 (2), 7:6 (6). –

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *