Čilić i Krajan zadovoljni podlogom: “Brza je, ali ne onoliko koliko smo mislili da će biti”

Prvi trening u dvorani Torwar u Varšavi odradili su Marin Čilić i Borna Ćorić, koji će Hrvatsku predstavljati u pojedinačnim mečevima. Mate Pavić i Marin Draganja reprezentaciji su se priključili po završetku treninga jer su još u subotu u meksičkoj Guadalajari igrali polufinale parova na tamošnjem Challengeru.

S Čilićem i Ćorićem trening su odradili izbornik Željko Krajan i Igor Šarić. Svi su redom zadovoljni podlogom jer su najave bile takve da će ona biti na granici koju omogućuju pravila.

“Bolje je od očekivanog. Očekivali smo da će biti vrlo brza, da će biti neki premaz na koji igrači nisu naviknuti, ali pokazalo se da nije tako. Korektno je, može se igrati i s osnovne crte. To nam je najbitnije, da s igralištem i loptama bude sve u redu. Zadovoljni smo”, kazao je Krajan.

Dvorana Torwar još je u nedjelju navečer bila zauzeta, no podloga je postavljena u vrlo brzom roku, od 3.30 do 8 sati. Podloga je prevezena iz Njemačke, a na njoj se u veljači igrao susret 1. kola Svjetske skupine između Njemačke i Španjolske.

 

Podlogom je zadovoljan i Čilić, prvi hrvatski “reket” i glavni Krajanov adut.

“Podloga je brza, ali ne onoliko koliko smo mislili da će biti. Odskok je dosta nizak, što je neuobičajeno na današnjim teniskim natjecanjima jer sve vodi prema tome da su odskoci veći. Ovdje će mislim biti dosta brz tenis i definitivno će Poljacima to odgovarati.”

“Osjećaj na prvom treningu vrlo je dobar. Prilagodili smo se brzo i sad je pitanje da u sljedeća tri-četiri treninga to dovedemo na još viši nivo. Nadam se da ćemo biti potpuno spremni.”

Kapacitet dvorane Torwar, izgrađene 1953. godine, inače je 4838 gledatelja, no za ovu priliku mjesta će u dvorani biti za otprilike 6000 gledatelja. Uz ona postojeća mjesta, bit će dodane i pozicije uz igralište.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *