Čilić i Dodig slomili Argentince, za naslov fali još bod!

Odličnim nastupom i pobjedom Marina Čilića i Ivana Dodiga, Hrvatska je stigla korak do svojeg drugog trofeja u Davis Cupu! Čilić i Dodig su u meču parova u Areni Zagreb pokazali više od argentinskog dvojca Leonardo Mayer/Juan Martin Del Potro, protiv kojeg su sa 7:6(2), 7:6(4) i 6:3 osigurali da se u hrvatskom taboru lakše diše uoči posljednjeg dana finala.

Marin i Ivan su treći put ove godine slavili zajedno u Davis Cupu, sa zahtjevnim poslom u prva dva seta i jednostavnijim prolaskom u trećem, kada su napravili ključni korak ‘breakom’ za 4:2 u toj dionici meča. Prije toga, nije nedostajalo tenzija kakve su normalne za susret koji donosi toliko puno, ali međugorski dvojac pronalazio je prave odgovore kada je najviše trebalo.

 

Prvi set donio je samo jednu ‘break’-loptu na bilo kojoj strani, koju je hrvatski par izvukao na Dodigovu servisu u trećem gemu. Argentinci u toj situaciji nisu mogli puno, Čilić je naplatio Ivanov kvalitetni prvi servis realizacijom na mreži, a gostima nije bilo puno nade ni u prvom ‘tie-breaku’. Hrvatski dvojac projurio je s dva izgubljena poena.

Poslije prvog koraka prema pobjedi, Marin i Ivan su u drugoj dionici mogli proći i lakše. Kod 1:1 došli su do ‘breaka’ na Mayerovu servisu i potom su držali tu prednost do 4:3, kada su se Argentinci vratili u egal ‘breakom’ u gemu u kojem je servirao Čilić. Hrvatski dvojac tada je propustio loptu za 5:3, s padom uz dva Dodigova promašaja na mreži iza 40:30.

Ipak, hrvatski dvojac ubrzo se vratio na uspješniji put u drugom ‘tie-breaku’, u kojem su prvo propustili 4:2, ali potom su ponovno došli na svoje ‘mini-breakom’ na Del Potrovu servisu kod 4:4. Iskupljujući se za promašene voleje u gemu u kojem su Argentinci uzeli ‘break’, Ivan je nakon 5:4 ostao čvrst na servisu, za hrvatski dolazak set do pobjede.

Treća dionica otišla je na stranu domaćeg dvojca s ključnim ‘breakom’ u šestom gemu, kada je servirao Mayer. Za razliku od drugog seta, Argentinci nakon toga više nisu mogli do povratka u egal. Čilić i Dodig prošli su tom dionicom meča bez suočavanja s ‘break’-loptom.

Uoči nedjelje, naslov je korak bliže, ali posljednji dan donosi još dosta posla. Prvi će na redu biti Čilić i Del Potro, čiji će dvoboj početi u 14 sati, a ovisno o raspletu toga meča, po trenutnim nominacijama na red bi došli Ivo Karlović i Federico Delbonis u potencijalnom odlučujućem dvoboju za “krunu”.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *