Čilić bolji od Ćorića u osmini finala Acapulca

Drugi put ove godine sastali su se Marin Čilić i Borna Ćorić i drugi put bolji je bio Čilić. U drugom kolu u Acapulcu ponovno je slavio u tri seta…
Borna Ćorić ostaje u čekaonici za prvu pobjedu protiv Marina Čilića. Drugi put u mjesec i pol ždrijeb je spojio hrvatske igrače i drugi put uspješniji je bio Čilić.
Ovo im je bio četvrti međusobni dvoboj i ako je nešto pozitivno za Bornu Ćorića, onda je to činjenica da je bio ravnopravniji i opasniji nego u prva dva meča. Jednako kao prije dva tjedna u Rotterdamu, Marin je uzeo prvi set, Borna se vratio, a onda je u trećem setu Čilić u završnici bio bolji.
Ćorić je dosta nervozno ušao u meč, odmah je izgubio servis i u još dva gema tijekom prvog seta bio je u problemima i spašavao break lopte. Najkritičnije bilo je kod 5:2 kada je Čilić imao 0:40 i tri set lopte, ali tu se Ćorić uspio izvući i prolongirati gubitak seta.

Obrnuta situacija u drugom setu. Tu je Marin rano izgubio servis i našao se u zaostatku 4:1 da bi još jednom pokleknuo u osmom gemu čime je Ćorić stigao do seta sa 6:2.
Sve do 3:3 u trećem setu obojica su bili uvjerljivi na svom servisu, a onda je došla odluka. Ćorić gubi servis, Marin bez problema osvaja svoj i zatim uz novi break dolazi do pobjede.
Uz konačnih 6:3, 2:6, 6:3 Čilić prolazi u četvrtfinale u Acapulcu gdje će igrati protiv Amerikanca Stevea Johnsona s kojim se dosad susreo dvaput i oba puta slavio. Prije dvije godine u Tokiju bio je bolji sa 6:3, 6:3, a prošle godine u Londonu sa 6:7, 6:3, 6:4.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *