Brotnjak Ivan Martinac izborio nastup na Europskom karate prvenstvu u Švicarskoj

Najljepši Božićni poklon priuštili su sebi i trenerima članovi K. K. Hercegovina-Zagreb, osvajanjem čak 7 državnih medalja na Prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore/ke te ekipnom seniorskom prvenstvu koje se protekla dva dana održavalo u Rijeci. Ukupno su osvojene 4 zlatne, 1 srebrena i 2 brončane medalje.

Prvi put u povijesti osvojen je naslov ekipnih prvaka Hrvatske u seniorskoj konkurenciji.

Muška ekipa u sastavu Logarušić, I. Kvesić, A. Kvesić, Zoričić, Vučić, Martinac i Josić, bila je superiorna u odnosu na konkurenciju.

U finalu su pobijedili prošlogodišnje prvake, ekipa Sokola iz Splita rezultatom 3:0 ( 1. meč, A. Kvesić-Martić 5:1, 2. I. Kvesić-Pernuš 8:1, 3. Zoričić-Živković 2:1).

Ovaj rezultat ostati će upisan zlatnim slovima u anale kluba.Ženska ekipa u sastavu Martinović, Križan, Čatlak i Marić, okitila se broncom u ženskoj seniorskoj konkurenciji.

Dan prije osigurali smo tri putnika za predstojeće Europsko prvenstvo za mlađe seniore u Švicarskoj koje će se održati u drugom mjesecu. Naša triprvaka su pokazali zavidnu razinu vrhunskog karatea i s pravom se od njih mogu očekivati medalje europskog sjaja – kažu nam u Karate klubu Hercegovina Zagreb.

U teškoj kategoriji, seniori +84 kg, zlatnom medaljom se okitio Anđelo Kvesić. U istoj kategoriji brončanu medalju je osvojio Robert Šaravanja, a srebro A. Josić. Anđelo je u dva dana pokazao karate dostojan medalje na EP, a njegova stabilnost i kvaliteta bili su presudni u osvajanju ekipnog naslova. Anđelo je vodio ekipu do pobjede.

U kategoriji -75 kg, naslov je uzeo Ivan Martinac ostvarivši 3 uvjerljive pobjede, dok je kategoriji seniorke +68 kg zlatna je postala Anamarija Križan. Ivan se na ovaj način okitio šestim naslovom zaredom.

Tim su ova dva dana vodili trener D .Vučić i sportski direktor B. Vujičić, koji nisu krili zadovoljstvo uspješnim završetkom sezone.

Brotnjo.info

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *