Blijedo izdanje Čilića i poraz od Ramos-Vinolasa

Nakon dvije vrlo dobre predstave u prva dva susreta, Marinu Čiliću se otvorila velika prilika za prvo polufinale Monte Carla. Međutim, kako to često biva, u tri je seta poražen od Alberta Ramosa koji je nakon pobjede protiv Andyja Murraya došao do još jednog skalpa.

Nije to bio briljantan nastup Čilića, mučio se većim dijelom meča, promašivao čiste lopte i dopuštao previše. Ipak, uz malo sreće se uspio dokopati do trećeg seta, imao break prednosti, ali je sve ispustio i u konačnici izgubio.
Nije to dobro izgledalo u prvom setu, u trećem gemu Ramos je iskoristio svoju drugu break loptu i oduzeo servis hrvatskom tenisaču koji u cijelom prvom setu nije uspio doći do prilike za obrat. Uz veliki broj neprisiljenih pogrešaka novi break Španjolca je bio neizbježan. Oduzeo je servis za vodstvo 5:2 i uz manje poteškoće kod servisa došao do prvog seta.
Izgledao je hrvatski tenisač nešto bolje u drugom setu, ali do ozbiljnijeg pomaka po pitanju rezultata nije došlo. Ramos je oduzeo servis za vodstvo 4:3 i vrlo brzo se našao na servisu za meč. Ipak, kada je trebalo Čilić je odigrao nekoliko dobrih poena i uspio poravnati na 5:5.

Set je došao do tie-breaka u kojem je hrvatski tenisač nastavio s vrlo slabom igrom i velikim poklonima. Ipak, uspio se vratiti, osvojiti četiri poena zaredom i nekako doći do seta.
Iako je oduzeo servis svom protivniku na početku trećeg seta, Čilić se vratio karakterističnim oscilacijama, izgubio je sve što je uspio spasiti i u konačnici upisao poraz.
ATP Monte Carlo, četvrtfinale:
Albert Ramos-Vinolas – Marin Čilić 6:2, 6:7 (5), 6:2

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *