Björkman: “Bilo je teško gledati kroz što Marin prolazi, potpuno ga razumijem”

Marin Čilić ostao je na korak do sna, nije uspio svladati Rogera Federera u finalu Wimbledona, a uz sjajnog Švicarca, veliki problem predstavljao mu je i neugodan žulj na lijevom stopalu…

Jonas Björkman odradio je odličan posao otkako je preuzeo Marina Čilića i sigurno nosi dobar dio zasluga za njegove odlične nastupe. Šveđanin žali za propuštenom prilikom u ovom finalu.
“Finale se nije odvijalo na način na koji smo željeli. Imali smo velike nade s obzirom da je Marin igrao fenomenalan tenisa tri-četiri mjeseca, a posebno je bio impresivan ova dva tjedna u Wimbledonu. Vjerovali smo da će ovo biti njegov dan, ali na žalost taj neugodni žulj na lijevom stopalu koji se pojavio u polufinalu, bio je problem. Učinilo smo sve da mu pomognemo i smanjimo bol, ali nakon pet-šest gemova stanje se pogoršalo i bilo nam je svima teško gledati kroz što prolazi.”

Čilić u drugom setu nije moga suzdržati suze kada je postao svjestan da s takvim bolovima neće moći igrati protiv Federera.
“Potpuno ga razumijem, imao je velika očekivanja, jako je htio tu pobjedu, ali vjerujem da će za dva-tri dana biti ponosan na svoj nastup u Wimbledonu. Nadam se da ćemo dobru formu s travnatih podloga prenijeti i na američki beton.”
Marin je već istaknuo kako mu je cilj ulazak u Top 5, a Björkman vjeruje da će to i ostvariti.
“Marin je sjajan dečko, veliki radnik i ima oružja za osvajati Grand Slam turnire. Definitivno ima velike šanse u budućnosti se smjestiti u Top 5 svjetskog tenisa.”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *