Anna i Luka Ćurković -trostruki državni prvaci Bosne i Hercegovine

Proteklog vikenda 09. i 10. 03. 2019. organizacijom Atletskog kluba Zenica u Zenici održano je državno prvenstvo BiH u dvorani za mlađe uzrasne kategorije. Na natjecanju je nastupilo 230 natjecatelja iz 22 atletska kluba. S obzirom da se radi o improviziranoj atletskoj dvorani ( tunelu ) gdje je moguće održati samo četiri atletske discipline (60m prepone; 60m; Dalj i Troskok) ovo je jedno od najmasovnijih natjecanja.

Atletski klub Brotnjo također je nastupio na ovome prvenstvu gdje je osvojio 8 državnih medalja. Najuspješniji su bili brat i sestra Luka Ćurković i Anna Ćurković koji su osvojili po tri zlatne medalje i postali državni prvaci.
 Luka je postao državni prvak za kategoriju dječaci u disciplinama 60m , skok u Dalj i Troskok gdje je u ove zadnje dvije discipline oborio i državne rekorde Dalj (6.65m), Troskok (13.05).
Anna je postala državna prvakinja za kategoriju Pionirke u disciplina 60m prepone, skok u Dalj i 60m. Njih dvoje su bili i najbolji pojedinci državnoga prvenstva.
Pored njih medalje su osvojili još Renato Blago Martinović, drugo mjesto u kategiji dječaci u disciplini skok u Dalj i Lucija Lorena Primorac u kategoriji Cicibanke i također u skoku u dalj.
Ovim natjecanjem atletski klub Brotnjo završilo je atletsku sezonu u dvorani.
Čestitamo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *