26 as servisa nije pomoglo Ivanu Dodigu u drugom kolu Masters 1000 turnira u Šangaju

Mihail Južnji bio je koban za Ivana Dodiga u susretu drugog kola Masters 1000 turnira u Šangaju. Dodig je poražen nakon gotovo tri sata igre u meču u kojem mu nije pomoglo niti 26 as servisa…

Tvrd i težak meč je iza Ivana Dodiga, ali ne i izboren prolaz. Mihail Južnji iskoristio je jednu priliku u trećem setu i to mu je bilo dovoljno za prolazak u treće kolo.

Dodig je meč završio s 26 aseva, 82 posto osvojenih poena nakon prvog servisa, samo jedan izgubljeni servis iz dvije break lopte te sedam propuštenih break prilika. Imao je čak 15 poena više na reternu, no ništa mu to nije bilo dovoljno i Južnji je prošao dalje.

 

Prvi set Rus je dobio u tie-breaku s 9:7 nakon što je Dodig u 13. igri spasio tri set lopte, no na četvrtoj spasa više nije bilo i Južnji je poveo s 1-0 u setovima.

U drugom setu Dodig je u tri gema opasno prijetio, ukupno propustio šest break prilika i set je završio ponovno u tie-breaku. Ovaj put hrvatski tenisač bio je mirniji i bez većih problema sa 7:4 izborio treći set.

Tamo je propustio break priliku odmah na početku seta, sredinom tog perioda igre uslijedila je prva kriza na servisu što je Južnji iskoristio, došao do breaka i bez problema priveo meč kraju.

U trećem kolu Rus će igrati protiv boljeg iz susreta između Miloša Raonića i JUana Monaca.

Masters 1000 Šangaj, drugo kolo:

Mihail Južnji (Rusija) – Ivan Dodig (Hrvatska) 7:6(7), 6:7(4), 6:3

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *