23. Državno prvenstvo BiH za djecu od 11 do 14 godina održano u Čitluku

U subotu je u Gradskoj športskoj dvorani u Čitluku održano 23. Državno prvenstvo BiH za djecu od 11 do 14 godina u karateu. Organizator natjecanja bio je Karate savez BiH, a tehnička organizacija natjecanja na kojemu je nastupilo 530 mladih karataša i karatašica iz 60 klubova pripala je Karate klubu Međugorje. Povjerivši tehničku organizaciju Državnog prvenstva KS BiH iskazao je veliko priznanje KK Međugorje za dosadašnji rad, a jučer je po prvi put u Čitluku, u kojem se tradicija bavljenja karate sportom njeguje više od trideset godina, organizirano državno prvenstvo u karateu.

 

Čast da otvori 23. Državno prvenstvo BiH za djecu od 11 do 14 godina održano u Čitluku pripala je predsjedniku Izvršnog odbora Športskog saveza Brotnja i vijećniku Općinskog vijeća Čitluk Josipu Grbavcu, koji je i sam dugi niz godina u karateu. Grbavac je isprva bi natjecatelj, kasnije i trener, a odnedavno Grbavac je i međunarodni karate sudac.

– Poštovani treneri, suci, roditelji, drage naše karatašice i karataši, sve vas skupa pozdravljam u ime Općine Čitluk, općinskog načelnika gospodina Ive Jerkića i u svoje osobno ime. Želim vam dobrodošlicu u općinu Čitluk, općinu koja ima preko trideset godina dugu karate tradiciju i koja je iznjedrila mnoge osvajače državnih, europskih, pa i svjetskih medalja. S obzirom da sama i sam iz karate sporta, time me više veseli da smo se danas okupili ovdje u Čitluku. Ovom prilikom bih se zahvalio Karate savezu BiH i tehničkom organizatoru KK Međugorje koji su nam upriličili ovaj turnir i počastili nas svojim dolaskom, a našim karatašicama i karatašima želim puno sreće, kako u današnjem natjecanju, tako i u budućnosti. Borite se, dajte sve od sebe, budite uporni – poručio je Grbavac i proglasio prvenstvo otvorenim.

Državno prvenstvo BiH u karateu za djevojčice i dječake od 11 do 14 godina potvrdilo je da u BiH vlada velik interes za karate. Prvenstvo je održano na pet tatamija, a izvedbe kata pojedinačno, ekipno i borbe sudilo je 35 državnih i međunarodnih sudaca iz BiH. Nešto više o značaju prvenstva za općinu Čitluk kazao nam je Mate Odak, jedan od broćanskih karatista koji su uložili mnogo truda u organizaciju Državnog prvenstva.

– Na prvenstvu nastupa 530 mladih karataša i karatašica iz 60 karate klubova s područja BiH. Natjecanje sudi 35 državnih i međunarodnih sudaca iz BiH, a tehničku organizaciju prvenstva Karate savez BiH povjerio je KK Međugorje koji izvrsno odrađuje svoj posao. Želim istaknuti da je ovaj sportski događaj od iznimno velikog značenja za općinu Čitluk jer je prvi put u povijesti ovako veliko natjecanje – jedno državno prvenstvo u karateu, došlo na naše prostore. Posebno stoga što će najuspješniji mladi karataši i karatašice u svojim kategorijama predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Prvenstvu balkana koje se sredinom svibnja održava u Beogradu – rekao je Odak.

 

Više od odlične organizacije broćanski zaljubljenici u krate Državno prvenstvo u Čitluku pamtit će po novim velikim uspjesima Sare Raspudić i Filipa Ostojića.

Sara i Filip osvojili su naslove prvaka u svojim kategorijama. Sara je prva, pod vodstvom trenera Jure Milićevića, osvojila naslov prvakinje u kategoriji za djevojčice do 42 kilograma, a samo malo kasnije naslov prvaka u kategoriji za dječake do 45 kilograma osvojio je Filip Ostojić.

Ostojić je na taj način ponovio uspjeh sa prošlogodišnjeg Državnog prvenstva za djecu od 11 do 14, na kojem je Raspudić osvojila srebrnu medalju. Prošlogodišnji uspjesi Filipa i Saru odveli su na Balkansko prvenstvo, gdje je Filip osvojio naslov prvaka, dok je Sara osvojila brončanu medalju.

 

Osvajanje naslova državnih prvaka Sari i Filipu trebalo bi biti dovoljno za novi nastup na Balkanskom prvenstvu. Balkansko prvenstvo za Sarin i Filipov uzrast ove se godine održava u Beogradu, a i ukoliko odlazak na Balkansko prvenstvo bude trebalo potvrditi na još jednom izbornom turnir, vjerujemo da će Sara i Filip ponoviti odlične rezultate.

Čestitamo Sari, Filipu, njihovom treneru Juri Milićeviću i cijelom KK Međugorje.

Citluk.ba

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *