Ispis

0000000000472173 420 280 cutNajbolji hrvatski tenisač i šesti igrač svijeta Marin Čilić objavio je kako je nakon 16 mjeseci suradnje došlo vrijeme za rastanak s trenerom Jonasom Björkmanom...

Prvi hrvatski reket, Marin Čilić, danas se obratio navijačima objavom o prekidu suradnje s dosadašnjim trenerom, Jonasom Björkmanom. Marin je sa Šveđaninom surađivao 16 mjeseci, a pod Björkmanovim je trenerskom palicom dosegao status četvrtog igrača u 2017. godini. Trenutno je šesti igrač svijeta.
Ove je godine osvojio i turnir u Istanbulu te igrao finale Wimbledona i Queen's Cluba. Međugorac nije išao u detalje o razlozima prekida suradnje s Björkmanom, više se informacija očekuje na konferenciji za novinare najavljenoj za 13. prosinca.
"Mojim navijačima,
želio bih vas obavijestiti da nakon 16 mjeseci uspješne suradnje Jonas Björkman i ja više nećemo raditi zajedno. Imali smo odličnih rezultata tijekom tog razdoblja i izgradili sjajan odnos. Bilo mi je veliko zadovoljstvo raditi s Jonasom.
Želim zahvaliti Jonasu na naporu koji je uložio i poželjeti mu sve najbolje, kako u profesionalnom, tako i u privatnom životu", stoji u Čilićevom priopćenju.a