Ispis

cilic67Marin Čilić doživio je novo razočaranje u sezoni koja mu zasad nije donijela jako puno veselja. Šestpostavljeni hrvatski adut nije bio uspješan u svojem prvom ovogodišnjem nastupu na Masters 1000 turniru u Indian Wellsu, u drugom kolu, s porazom s 4:6, 7:5 i 6:4 u korist 19-godišnjeg Amerikanca Taylora Fritza, 136. na svijetu.

Nakon što je bio slobodan u prvom kolu, Marinu nije nedostajalo prilika za pobjednički start na tvrdoj podlozi u Kaliforniji. Imao je set i ‘break’ prednosti, s vodstvom od 3:1 u drugoj dionici meča, a posustao je i nakon ranog ‘breaka’ u odlučujućem setu. U trećoj dionici brzo je ispustio 1:0 sa servisom, a u nastavku je pao s još dva ‘breaka’ mladog Amerikanca, koji za sada odlično koristi pozivnicu za glavni turnir.
Poslije ispuštenog ‘breaka’ prednosti s početka trećeg seta, prvi hrvatski reket našao se u rezultatskoj rupi i uspio se vratiti u ritam servisa nakon zaostatka od 5:2. Ipak, prilika za preokret u odlučujućoj dionici nestala je Fritzovim ‘breakom’ pri vodstvu od 5:4.

Čilić je ostao praznih ruku u dvoboju u kojem je završio s 11 asova i osam dvostrukih pogrešaka. Prvi servis nije slušao kao što je obično slučaj u boljim danima, s ubačajem od 52 posto, a problem je bilo i iskorištenih samo pet od 13 ‘break’-lopti u meču.

Marinov rani poraz upotpunio je slabi hrvatski učinak u muškoj i ženskoj konkurenciji u singlu u Indian Wellsu. Jedinu pobjedu ubilježila je Donna Vekić u prvom kolu ženskog turnira, dok su, uz Čilića, i Ivo Karlović, Borna Ćorić, Mirjana Lučić-Baroni i Ana Konjuh pali na startnoj prepreci.

ATP Masters 1000 Indian Wells, drugo kolo:
Fritz (SAD, WC) – Čilić (Hrvatska, 6) 4:6, 7:5, 6:4