Ispis

sahovski turnirU Hotelu “San” jučer je odigrano deveto i ujedno posljednje kolo prvog prvenstva Općine Čitluk u šahu.


 
Na prvenstvu je sudjelovalo 18 šahista sa prostora Općine Čitluk.

Iako je u zadnjem kolu doživio prvi poraz pobjednik turnira sa 7,5 osvojenih bodova je najstariji član i ujedno osnivač kluba Ivan Grgić. Grgić je uz novčanu nagradu dobio i pehar za osvojeno prvo mjesto.

Grgić je do zadnjeg kola bio jedini neporaženi igrač na turniru ipak Alen Buntić je se pobrinuo da i Grgić okusi gorčinu poraza.Najveće iznenađenje turnira sa 6,5 bodova na drugom mjestu je Mate Vasilj koji je također kao i trećeplasirani nagrađen novčanom nagradom.

Naš junior Ante Pehar je treći sa 6 bodova koliko ima i četveroplasirani Stjepan Blaževič ali zbog dodatnih kriterija Ante je završio na trećem mjestu.

Na petom i šestom mjestu sa 5,5 bodova nalaze se dva najveća razočaranja turnira Alen Buntić i Stjepan Pehar.Oba igrača objektivno gledajući su morali dati puno više,valjda oni znaju razlog zašto su imali katastrofalan start,ipak u drugom dijelu turnira su se pribrali i nanizali po 3 pobjede što ih je dovelo ipak u gornji dio poretka.

Na diobi od 7 do 9 mjesta sa 5 bodova nalaze se: Mate Luburić,Marinko Turudić i Mate Prskalo.Josip Elez na desetom mjestu je na 50 posto osvojivši 4,5 boda.

Pet igrača je osvojilo 4 boda te se nalaze od 11 do 15 mjesta :Ostojić Željko,Josip Šego,Damir Brajković,Dragan Prskalo i Anton Karačić.

Na začelju sa 2 boda je Barbarić J na 16 mjestu,Stojić T i Pero Ostojić sa 1 osvojenim bodom su na 17 odnosno 18 mjestu.

Šahovski Klub Brotnjo se zahvaljuje svim učesnicima turnira kao i Hotelu “San”i Scudetto Clubu koji su dopustili da koristimo njihove prostore da se turnir odigra u normalnim uvjetima.