Ispis

sah figureU prostorijama Hotela San u Služnju, Šahovski klub Brotnjo organizirao je tradicionalni šahovski turnir za seniore i kadete.

Na seniorskom turniru nastupilo je 15 šahista.Igralo se švicarskim sustavom od 7 kola sa tempom igre od 10 min po igraču.

Sa 6,5 osvojenih bodova pobjednik turnira je Ante Pehar. Drugoplasirani Alen Buntić osvojio je 5 bodova. Stjepan Blažević je trećeplasirani s 4,5 boda. Isti broj bodova kao i trećeplasirani osvojio je Željko Ostojić završivši na četvrtom mjestu.

Od 5 do 7 mjesta s 4 boda poredali su se: Dragan Prskalo, Marinko Turudić i Dalibor Soldo. Dobro Zovko i Mate Luburić dijele 8 i 9 mjesto s 3,5 boda. S 3 boda od 10 do 12 mjesta su Josip Barbarić, Tomislav Stojić i najveće razočarenje turnira Ivan Grgić.Petar Ivanković i Perica Ostojić osvojili su po 2,5 boda. Na začelju sa 1,5 osvojenim bodom je Ante Vasilj.
Na kadetskom turniru prijavilo se 13 šahista i šahistkinja. Igralo se Bergerovim sustavom od 12 kola. Najbolje plasiran igrač i pobjednik je Borna Pehar s 11 osvojenih bodova. Ana Ostojić s 10 bodova zauzela je drugo mjesto.

Filip Pehar je završio na trećem mjestu s 8 i po bodova. Patrik Ostojić s 8 bodova zauzima 4 mjesto. Lana Soldo sa 7 bodova dolazi do 5 mjesta. Šesti Ivan Musa također osvaja 7 bodova ali zbog lošijeg međusobnog odnosa završava stepenicu niže od Lane.

Slijede:Luka Vasilj 6,5, Nikola Smoljan 6, Karlo Šetka 5, Tomislav Zovko 4, Stjepan Luburić i David Pervan s 2 i Mihaela Buntić s 1 osvojenim bodom, priopćeno je iz Šahovskog kluba Brotnjo.