Ispis

sahistiŠahovski klub Brotnjo drugu godinu zaredom uspješno je organizirao šahovski turnir “Međugorje Open 2017”. Turnir se održao jučer u  kongresnoj dvorani Sport centra Međugorje. Na ovome vrlo jakom turniru nastupilo je 127 šahista od toga 4 velemajstora,6 Inter majstora,5 Fide majstora i jedna WFM.
Prije otvaranja turnira svim natjecateljima predsjednik Općinskog vijeća Čitluk Predrag Smoljan zaželio je dobrodošlicu kao i to da natjecanje prođe u fer i korektnoj borbi. Nakon toga glavni sudac turnira Tihomir Marić upoznao je natjecatelje sa pravilnikom i turnir je mogao početi. Turnir se igrao švicarskim sustavom od 9. kola sa tempom igre od 10 minuta po igraču. Nakon uzbudljivih 9 kola pobjednik turnira je Hrvatski velemajstor Ivan Šarić sa 8 osvojenih bodova. Drugoplasirani sa identičnim brojem bodova je Crnogorski velemajstor Dragiša Blagojević.
Sa 7 osvojenih bodova na trećem i četvrtom mjestu nalaze se Dražen Ćurić i IM Vitomir Arapović.


 Među nagrađenim sa 6 i pol bodova su Milan Vukić, Ante Šarić, Vlado Jakovljević, Luka Šarić i Zdenko Plenković.
Najbolji igrač ŠK Brotnja je mladi Marko Senjak s vrlo dobrih 6 bodova na svom kontu. Drugi najbolji naš igrač je Alen Buntić. Njih dvojica su nagrađena novčanim nagradama.
Među nagrađenim u svojim kategorijama iz ŠK Brotnjo su još : Ana Ostojić,Lana Soldo,Patrik Ostojić,Borna Pehar i Ante Pehar, priopćeno je iz Šahovskog kluba Brotnjo.