Ispis

kuglanje prvaciPosljednje 22. kolo Premijer lige BiH za kuglače odigrano je jučer, a titulu prvaka osvojila je ekipa KK Međugorje-Brotnjo Čitluk. KK Međugorje-Brotnjo Čitluk sezonu je završio sa 57 osvojenih bodova, tri više od drugoplasirane Revite, čiji je poraz u posljednjem kolu Međugorje iskoristilo na najbolji način.

Prije posljednjeg kola Međugorje i Revita bili su bodovno izjednačeni, no bolji međusobni omjer imala je Revita. Međugorje je jučer svladalo Zrinski iz Ljubača na domaćem terenu rezultatom 7:1, dok je Revitu pobijedila Bosna iz Visokog (5:3) i slavlje u kuglani u Posušju, gdje je Međugorje ove sezone igralo domaće utakmice, moglo je početi.O najnovijem uspjehu KK Međugorje-Brotnjo Čitluk razgovarali smo s Blagom Koraćem, tajnikom KK Međugorje-Brotnjo Čitluk, koji nam je kazao kako je osvajanje Premijer lige za kuglače i cijeli kuglački klub Međugorje-Brotnjo Čitluk fantastičan uspjeh, te da je za njega osobno to veliko zadovoljstvo.

- Imali smo jednak broj bodova do posljednjeg kola. Mi smo jučer dobili Zrinski, a Revita je kući izgubila od Bosne iz Visokog. Bosna je jako kvalitetna ekipa, i mi smo izgubili od Bosne u gostima, i prema tome, ja sam se nadao da Bosna može pobijediti Revitu i to se i dogodilo – prokomentirao je Korać dramatičnu završnicu Premijer lige BiH za kuglače, nakon koje je KK Međugorje-Bortnjo  Čitluk osvojio prvi naslov prvaka u Premijer ligi BiH.

U protekloj sezoni za KK Međugorje-Brotnjo Čitluk nastupali su: Ivan Petric, Pere Petric, Dragan Mišetić, Bernard Malenica, Ante Mišetić, Bono Šarac, Ivan Volarić i Žarko Bevanda, uz koje je u klubu registrirano još nekoliko juniora. Klub od ove sezone trenira i igra domaće utakmice u kuglani u Posušju, a za novog predsjednika kluba Ivana Petrica i uvjete kakvi ih dočekuju u Posušju, Blago Korać ima samo riječi hvale.

Naime, KK Međugoje-Brotnjo Čitluk kuglanu u Posušju za treninge i utakmice koristi besplatno, a Korać ističe da Posušaci obožavaju kuglanje i da se jako trude kako bi osigurali sve potrebne uvijete za premijerligašku ekipu.

KK Međugorje-Brotnjo Čitluk već deset godina u kontinuitetu nastupa u društvu najboljih bh. kuglača, gdje je klub ranijih godina imao jako dobre rezultate. Klub je nekoliko puta osvajao Kup Federacije, a zahvaljujući trećem mjestu osvojenom u prvenstvu prije nekoliko godine Međugorje je nastupalo i na 12. NBC cupu u njemačkom Augsburgu.  Plasman u europska natjecanja nije izostao ni nakon toga, no klub zbog financijskih poteškoća nije nastupa u europskim natjecanjima koja iziskuju jako velika financijska sredstva.

Uz potporu Športskog saveza Brotnja i još malog broja sponzora, veliki doprinos uspjesima Kluba dali su igrači čiji je entuzijazam nemjerljiv. Igrači su u prošlosti nerijetko sami financirali neke od obveza, no u KK Međugorje- Brotnjo Čitluk se nadaju da im slijede bolji dani, posebice sada kada su izborili mogućnost natjecati se za prvaka Europe u kuglanju.

- U svakom slučaju nama je čast i zadovoljstvo jer je ovo doista veliki uspjeh jednog kluba iz općine Čitluk, konkretno Kuglačkog kluba „Međugorje-Brotnjo Čitluk koji je osvojio naslov državnog prvaka Bosne i Hercegovine za ovu natjecateljsku sezonu. Naime, nakon NK Brotnjo koji je osvojio titulu prvaka BiH 2000. godine, ovo je druga titula prvaka jedne sportske momčadi u povijesti općine Čitluk. To nije slučajno jer kuglanje u ovoj općini ima jako dugu tradiciju. Naime, izgradnjom kuglane u hotelu Brotnjo, još 1975. godine osnovan je  Kuglački klub „Brotnjo“. To je bio drugi klub osnovan na području općine Čiltuk što pokazuje da kuglanje u Brotnju ima dugogodišnji tradiciju, a nadamo se da će se to nastaviti i dalje – komentirajući uspjeh kuglača kazao je Milorad Prusina, tajnik Športskog saveza Brotnjo.

Govoreći o najnovijem uspjehu kuglača Prusina je također kazao da na osvajanje Premijer lige u kuglanju gleda kao na krunu i veliko priznanje svim sportskim zaljubljenicima koji su od 1975. godine ulagali velike napore u razvoj kuglačkog sporta na području općine Čitluk.

 

CITLUK.BA