Ispis

0000000000471715 420 280 cutNatjecanje u HT Premijer ligi otvoreno je susretom između Cedevite i Zadra koji je otišao na stranu Zagrepčana sa 76:65. Zadrani su u završnici susreta smanjili zaostatak u kozmetički uljepšali rezultat...

Drugi put u svega nekoliko dana susreli su se Cedevita i Zadar, nakon dvoboja u drugom kolu ABA lige u Višnjiku, bio je red i na otvarajući dvoboj HT Premijer lige u Domu sportova. Cedevita je u Zadru visoko slavila, a rutinski je došla do pobjede i u Zagrebu gdje je pobijedila 76:65, a da je bilo potrebno, prednost bi bila još veća.
Domaćin je potpuno dominirao susretom od trenutka kada je preuzeo vodstvo u drugoj dionici, 15 minuta Zadar je igrao dosta dobro i nije dopustio Cedeviti odvajanje, ali onda je pao i nije zadržao korak s protivnikom.
Dugo su Zadrani na krilima Luke Božića bili u igri, početkom druge dionice vodili su 27:21, a sredinom četvrtine 31:26.


Međutim tu je krenuo zadarski pad, Andrija Stipanović poveo je preokret Cedevite s pet uzastopnih poena i domaćin je serijom 17:2 do odlaska na odmor potpuno okrenuo utakmicu.
Drugo poluvrijeme otvorio je tricom Preston Knowles, međutim nije to pokrenulo goste, Cedevita je u narednim minutama potpuno dominirala i tri i pol minute prije kraja treće četvrtine već je vodila s 59:39.
I Aramisu Nagliću bilo je jasno da njegova momčad neće do pobjede pa je tako u igru počeo uvoditi one najmlađe koji nisu u konačnici razočarali već su sudjelovali u smanjenju zaostatka na konačnih minus 11.
Cedevita je ipak zasluženo odnijela pobjedu unatoč brojnim izostancima dok Zadar niti u drugom dvoboju s aktualnim prvakom nije ozbiljno zaprijetio.
Najbolji u momčadi Jure Zdovca bili su Andrija Stipanović s 19 poena i devet skokova i Filip Krušlin s 12 poena. Kod Zadra Luka Božić ubacio je 19 poena, a Domagoj Vuković deset.