Marin Sego 04U susretu drugog kola Lige prvaka rukometaša PPD Zagreb upisao je poraz protiv Szegeda. U Areni su Mađari bili bolji s 28:23, sedam minuta prije kraja PPD Zagreb bio je na samo gol zaostatka, ali previše energije potrošio je na povratak u utakmicu da bi uspio dovršiti preokret...

PPD Zagreb niti u drugom pokušaju nije uspio doći do pobjede u Ligi prvaka. Ovaj put ugostio je Szeged i upisao poraz 28:23. Dobrim dijelom susreta do izražaja je dolazila Zagrebova nemoć, nije domaćin imao nikakvo rješenje posebno u napadu i tek kroz neke solo pokušaje, posebno Mrakovčića, dolazio je do pogodaka.
U takvom nastupu Szeged je samo stvarao razliku, u prvom poluvremenu preko Buntića, a kasnije preko Balogha i bilo je vrlo teško za očekivati da će Zagreb napraviti nešto više.
Ipak uspio je pronaći igru i vratiti se iz vrlo visokog zaostatka te smanjiti na samo gol minusa, ali to je bio maksimum, u zadnjih pet minuta na vrata je stao i Marin Šego koji je potpuno zaključao svoju mrežu.
Zagreb je samo jednom vodio u svih 60 minuta i to odmah na početku susreta pogotkom Žarka Markovića za 1:0, ali nakon toga Szeged veže tri pogotka, Zagreb se preko Horvata i Mandalinića vraća na 3:3 i tu kreće njegov pad.
Szeged je iskoristio bezidejnost domaćina u napadu i s tri uzastopna gola pobjegao je na 6:3, ubrzo j došao i do 9:4 te do kraja prvog poluvremena bez problema održavao razliku.
U drugom dijelu ništa se nije promijenilo nabolje u početnoj fazi, Szeged je pobjegao na visokih 22:15 i činilo se da Zagreb plovi u visok poraz.


Međutim tu su gosti malo pali, Zagreb je povezao nekoliko pogodaka, dobio nadu u čudo i serijom 6:0 nakon pogotka Ravnića došao na samo gol zaostatka.
Ali nije uspio dovršiti preokret, pet minuta prije kraja na vrata gostiju dolazi Marin Šego koji brzo skuplja tri obrane, Szeged se ponovno odvaja i odnosi pobjedu 28:23.
Po pet golova kod Zagreba postigli su Mario Vuglač i Luka Mrakovčić dok je goste predvodio Zsolt Balogh s osam pogodaka, a Denis Buntić dodao je pet.

Fotografija tjedna 24098777 1853462351361255 1535598801 n

 

 medjugorje-info

 

Rekli su o portalu

Iznimno mi je drago što se netko iz naše općine dosjetio da pokrene športski portal, jer će se na taj način dati više prostora "malim" sportovima i sportašima koji ostvaruju vrhunske rezultate... Zahvaljujem ljudima koji su došli na ovu ideju i nadam se da će isti primjećivati male sportove i njegove sportaše. Želim im puno uspjeha u radu!

Mate Odak, karatist

Iz povijesti sporta

Najdulji profesionalni teniski meč - 11 h i 5 min, Wimbledon 24. lipnja 2010. igrali John Isner koji je pobjedio 6-4, 3-6, 6-7, 7-6, 70-68) Nicolasa Mahuta