karate dbgKarate klubovi Hercegovina, Brotnjo i Međugorje u subotu su u Čitluku ugostili preko 600 natjecatelja iz 56 klubova i šest država na tradicionalnom karate turniru „DBG open 2017.“. Turnir je održan u Gradskoj športskoj dvorani Čitluk u okviru tradicionalne manifestacije Dani berbe grožđa a po broju natjecatelja čitlučku turnir jedan je od najvećih u BiH.

Svojim dolaskom podršku turniru dali su brojni uglednici iz karate sporta.  Na prigodnoj svečanosti otvaranja turnira nazočne je pozdravio Josip Grbavac, predsjednik OO, a  biranim riječima o turniru su govorili Stjepan Čelan, predsjednik Karate saveza RH i glavni tajnik Europske karate federacije i Zdenko Klepić, predsjednik Karate saveza BiH.

Čast da otvori peti međunarodni karate turnir u Čitluku pripala je načelniku općine Čitluk Marinu Radišiću koji je također čestitao organizatorima i pohvalio turnir te je dodijelio posebna priznanja za uspjehe na međunarodnim natjecanjima karatašicama i karatašima iz tri karate kluba s područja općine Čitluk.Tako su ove godine posebna priznanja uručena: Ireni Prga, Kristini Zovko, Jeleni Zovko, Josipu Leonu Jerkoviću, Sari Raspudić, Petri Grgić, Jeleni Pehar, Barbari Krasić i Vilmi Krasić.

Na prigodnoj svečanosti također su uručene zahvalnice gospodinu Stjepanu Čelanu i Zdenku Klepiću i to za izuzetan doprinos i svesrdnu podršku međunarodnom karate turniru DBG open.Najuspješniji klub na turniru bio KK CROHERC Makarska a najuspješnija selekcija Zagrebački karate savez.

Istaknuli bi i rezultate u OPEN kategorijama.

Seniori open:
1. mjesto Mensur Đozić – novčana nagrada 100 eura
2. mjesto Ivan Planinić  – novčana nagrada 50 eura
3. mjesto  Goran Hrkać - poklon paket  
3. mjesto Miloš Dejanović - poklon paket

Seniorke open:
1. mjesto Irena Prga – novčana nagrada 100 eura
2. mjesto Kristina Zovko – novčana nagrada 50 eura
3. mjesto Ivana Galić - poklon paket
3. mjesto Stefani Krešić - poklon pake

Fotografija tjedna 24098777 1853462351361255 1535598801 n

 

 medjugorje-info

 

Rekli su o portalu

Iznimno mi je drago što se netko iz naše općine dosjetio da pokrene športski portal, jer će se na taj način dati više prostora "malim" sportovima i sportašima koji ostvaruju vrhunske rezultate... Zahvaljujem ljudima koji su došli na ovu ideju i nadam se da će isti primjećivati male sportove i njegove sportaše. Želim im puno uspjeha u radu!

Mate Odak, karatist

Iz povijesti sporta

Godine 1921. u Engleskoj je osnovana Stolnoteniska udruga (TTA)